استادیار یکی از دانشگاه های پاکستان با اعلام اینکه60 درصد کلمات زبان اردوی پاکستان به زبان فارسی هستند،گفت: به دلیل نزدیکی زبان اردوی پاکستان به زبان فارسی در تلاش هستیم در دانشگاه های این کشور زبان فارسی را به جوانان آموزش دهیم.
همیرا شهباز درگفتگو اختصاصی با خبرنگار
اترک نیوز درحاشیه نهمین همایش بین المللی زبان و ادبیات فارسی که در محل دانشگاه پیام نور بجنورد برگزار شد، اظهار کرد: با این وجود عامه مردم پاکستان از زبان فارسی استقبال نمی کنند.
وی بااعلام اینکه 60 درصد کلمات زبان اردوی پاکستان به زبان فارسی است ، افزود: ولی متاسفانه مردم این کشور هنوز از زبان فارسی استقبال خوبی ندارند و به زبان فارسی دلگرم نیستند.
استادیار دانشگاه پاکستان اظهار کرد: بخاطرهمین ما اساتید فارسی زبان به جهت نزدیکی مذهب و زبان اردو پاکستان به زبان فارسی ومسلمان بودن دو کشور جهت ارتباط و تعاملات بهتر باهم درصدد ترویج زبان فارسی دراین کشور هستیم.
شهباز باعنوان مقاله سهم دانشگاه ملی- زبان ملی در تدریس زبان فارسی در پاکستان شرکت کرده بود.
نزدیکی زبان اردو پاکستان به زبان فارسی عامل تشویق جوانان به زبان فارسی
امبر یاسمین استادیار دانشگاه پاکستان نیز درحاشیه این همایش درگفتگو باخبرنگار ما، برگزاری این چنین همایش هایی را درایران برای تبادل اطلاعات و استفاده از تجربیات وآشنایی با فرهنگ های مختلف ازیکدیگر بسیار موثر دانست.
وی افزود: سفر به ایران اسلامی باوجود اقلیت های و اقوام مختلف و طبیعت جاذبه گر این سرزمین بسیار در ترویج زبان فارسی در کشور های مسلمان موثر خواهد بود.
یاسیمین اظهار کرد: ما اساتید فارسی زبان کشور پاکستان به دلیل نزدیکی زبان اردو و زبان فارسی درصدد هستیم دردانشگاه های پاکستان جوانان پاکستانی به زبان فارسی تشویق کنیم .
امبریاسیمین با عنوان مقاله بررسی داستان های کوتاه سیمین دانشور دراین همایش شرکت کرده است.
برگزاری همایش ترویج زبان فارسی عامل تعامل و ارتباطات فرهنگی
محمد ابوالهاشم، استادیار بخش زبان و ادب فارسی بنگلادش نیز در گفتگو باخبرنگار ما گفت: برگزاری همایش زبان فارسی درایران اسلامی منجر به توسعه ارتباطات در زمینه های مختلف وبه ویژه ترویج فرهنگ وزبان فارسی این سرزمین در کشور مسلمان نشین می شود.
وی با اشاره به اینکه زبان بنگلادش نزدیک به 3 صده که این کشور از پاکستان جدا شده است ،خاطرنشان کرد: نزدیک به هزار کلمه فارسی در زبان بنگلادشی وجود دارد.
به گفته استادیار بنگلادش ، ترویج زبان فارسی در کشور بنگلادش به دلیل مسلمان بودن این دو کشور باعث تشویق و ترغیب زبان فارسی در بنگلادش شده است.
وی با بیان اینکه کتاب های فارسی در دانشگاه های این کشور بسیار رواج دارد، یاد آورشد: کتاب های چون بوستان و گلستان سعدی در دانشگاه های بنگلادش در حال تدریس است.
محمد ابوالهاشم از بنگلادش ، عنوان مقاله خود را دراین همایش "نمودار گسترش زبان ادبیات فارسی با اقلیم دو جهانی" عنوان کرد.
انتهای پیام/